Jednou  v hodině biologie nám učitelka vysvětlovala, jak je důležité, neučit se jen fakta jako telefonní seznam, ale znát i souvislosti a naše znalosti pak použít a ověřovat v reálném životě.

Vykládala, jak bichlovat se jen hesla, která nám nic neříkají, je jako vozit na stavbu pořád další a další materiál, kamení, písek, vodu, ale co z toho? Akorát nepořádek a zmatek. Ale pokud začneme materiál využívat ke stavbě, může postupem času vzniknout krásný palác.

Jistě je také důležité vybrat ty správné základní kameny, protože všichni víme, co se stane s domem muže hloupého, který staví na písku ;))

Myslím si, že se to dá krásně převést i na víru. A konkrétně i na můj blog. Někoho možná zařáží, že poslední dobou toho moc nenapíšu, než zprávy z Medju. Ale to je právě ono. V minulosti už toho bylo na tenhle blog napsáno hodně a přichází čas uvést myšlenky v praxi. Proměnit nic neříkající planá slova ve skutky, vytvořit souvislosti se slovy a s naším životem, zakusit, co to znamená - žít evangelium. Není to snadné, ale s Boží pomocí můžeme vybudovat nový palác, nový chrám, nový Jeruzalém...