Nač myslíš při modlitbě?

Tak to je otázka, které teď budu věnovat pár řádků... Od každého kněze bych určitě dostala radu, soustřeď se na modlitbu. Ale jak to mám provést? Mám myslet na to, co říkám nebo na to, za co se modlím, nebo mám jednoduše přemýšlet o Bohu? Nač mám myslet, abych se modlila správně?

Nevím, jak vy, ale já si prostě musím při odříkání modlitby, něco představovat, na něco myslet. Ty myšlenky se mi v hlavě honí jako splašené mouchy, tak kterou mám "polapit"?

Já se většinou snažím myslet na toho dotyčného, za kterého se zrovna modlím. Jenže pak se  mi s tou osobou začne pojit milión jených věcí a už mám v hlavě zase zmatek...

Párkrát jsem také při modlitbě, třeba když jsem odříkávala Zdrávas Maria, myslela na biblické výjevy, které se toho kousku modlitby týkaly. To také docela šlo...

A přemýšlet o Bohu... hmmm... já nevím, při modlitbě prostě myslím na spoustu věcí... asi se nedokážu soustředit... já nevím... ale zkuste mi někdo poradit, nač mám tedy myslet, aby to bylo správně nebo jak to mám udělat...?

Díky....