V jedné malé vesničce žila holka, která se jmenovala Marina. Měla 12 let a žila ve velmi zbožné rodině.

Jednou se Marina Patala své mámy:,,Mami, proč se můj svátek slaví 18. června, když v ten den má svátek Milan?"

,,No, to máš tak." Odpovídá maminka. ,,Na světě existuje mnoho různých kalendářů. Když se podíváš na náš kalendář, zjistíš, že má svátek Milan. Ale na světě je ještě jiný kalendář, ve kterém jsou jména svatých a křesťanské svátky. A právě 18. června má svátek podle tohoto kalendáře sv. Marina."

,,Svatá Marina?! Kdo to byl? Prosím vyprávěj mi o ní, prosím." Žadoní Marina.

,,Tak dobře." Souhlasí maminka. ,,Sv. Marina byla nejoblíbenější světicí středověku. Narodila se ve 3.stol. V Antiochii, a zemřela roku 305, také v Anitochii, dnešní Sýrii. Byla to hrdinka náboženské literatury, patřila ke 14 svatým pomocníkům v nouzi vedle Barbory a Kateřiny. Zařadila se tak mezi 3 "Virgines Capitales" ." ,,Co to znamená, mami?" ,,To znamená mezi 3 svaté panny. Byla to křesťanská dívka, která žila v rodině pohanského kněze Aesidia z Antiochie, v době císaře Diokleciána. Dítko bylo vychováváno kojnou v křesťanském duchu. Marina odmítla návrh k sňatku, který jí dal perfekt Olybrius. Perfekt ji proto udal ze msty jako křesťanku, takže původní nevěsta se stala mučednicí, na níž mistři popravčí vyzkoušeli řadu mučení. Podle jiné varianty ji udal sám otec. A tak došlo v trýznění, které znaly všechny časy: pochodně, bičování, věšění za vlasy. Byla dokonce, jak se vypráví, pohlcena Satanem v podobě draka, což bylo nejspíše symbolické vyjádření zla. Stačilo však prý jen znamení kříže a mrcha zmizela. Vzniklé rány se však Marině zázračně hojily, takže nakonec musela být Marina sťata mečem. Přitom mučednice slíbila, že ženám, které se budou před porodem modlit, zajistí, aby se jim narodily zdravé děti a aby porod proběhl hladce. Zárověň před smrtí prohlásila, že každý, kdo postaví kostel na její počest anebo bude zapalovat svíce, obdrží všechno, co si bude přát. A co víc, kdo napíše její příběh, bude mít v nebi nevadnoucí korunu a kdo ji bude vzývat na smrtelné posteli, bude se těšit Boží ochraně a ani pekelné mocnosti ho nepřemohou.

Od té doby je uctívána jako partonka sedláků, panen, kojných, dívek, rodiček, manželek, jako pomocnice při těžkém porodu, proti neplodnosti, při nemocech obličeje a  ranách, jako zastánkyně v nouzi, a jako přímluvkyně za splnění všech přání."

,,Jé, mami, to byl krásný příběh. Tak já se budu každý večer modlit ke svaté Marině, aby jsi už konečně dostala práci, kterou tak dlouho hledáš. Určitě ji pak najdeš, když je Marina Přímluvkyně za splnění všech přání."

A tak se opravdu každý večer poctivě modlila desátek ke sv. Marině a věřte nebo ne, Do měsíce její maminka dostala práci jako prodavačka v obchodě, který byl v nedalekém městě.

Také i my se můžeme ke svatté Marině modlit za svá přání a určitě se nám někdy splní. A pokud ne, může to znamenat, že Bůh pro nás chystá něco mnohem lepšího, než si přejeme my.