Když je člověk dost nemocný na to, aby byl týden doma, ale dost zdravý na to, aby ležel v posteli, najednou najde čas i na věci, ke kterým by se jen těžko dokopával. A tak jsem vyhrabala cca dva měsíce staré pokusy o nahrátí některých mých písniček a začala s nima něco dělat. Možná mě k tomu trochu povzbudil i včerejší článek, resp. vaše komentáře :)
 
Nemohu ale říct, že by to byly písničky nové. Důkazem je toho například tento článek z roku 2001 (dva tisíce jedenáct? vážně?) a už v té době měly písně svůj nápěv.
Lhostejnost
Dokonce jsem se je už pokoušela i párkrát nahrát, ale bohužel nedisponuji technickými znalostmi ani vymoženostmi, a tak to většinou nestálo za nic.
 
Dnes vám přináším právě tyto dvě písně. Poslední západ a Lhostejnost. Né, že by to byly technicky dokonalé nahrávky, ale jsou to nejlepší z těch, co doposud byly :) Tak prosím odpusťte četné nedokonalosti, hlavně ten hnusný šum. Zkoušela jsem ho odstranit v audacity, ale nikam to nevedlo. Většinou se zhyzdila celá písnička. Jak já říkám, je to prostě "Domácí výroba" :) Ale teď už k samotným písním...
 
POSLEDNÍ ZÁPAD
 
 
 
Text je o lásce. Ach, jaké to věčné téma :D. Věřili byste, že základ písně jsem vymyslela u zametání kuchyně? :)
Slova jsou malinko inspirovaná Exupéryho Malým princem. Je to z části, když se loučí Malý princ s liškou a ta mu vykládá o hvězdách, jak každý máme svou... :) Ale jinak musím přiznat, že jsem v té době byla taky zamilovaná a ono je nejlepší psát o tom, co člověk právě prožívá...
Možná jste si všimli, že text je psán, jako by jej měl zpívat muž. Asi v tom žádnej hlubší smysl nehledejte, prostě mi líp vycházely verše :) a nebo jsem někde v podvědomí toužila po tom, aby za mnou přišel a zazpíval mi :))
Hra na kytaru není moje silná stránka, to vím. Byla bych šťastná, kdybych měla někoho, kdo by mě doprovázel. Na druhou stranu si to nedokážu moc představit, protože je to autorská melodie a výhodou je, že já to prostě v dané chvíli zahraji tak, jak to cítím, a hudba pak přímo koresponduje se zpěvem...
 
 
LHOSTEJNOST
 
 
 
Lhostejnost je taková zvláštní písnička. Není tak o tom, co prožívám já, ale spíš o tom, co vidím kolem sebe. Ale v písni jsem to vztáhla na sebe.
...Kdo není ani horký ani studený, jaký teda je? Kdo není ani bílý, ani černý, ani zlý, ani hodný, ani velký, ani malý, jaký teda je? Kdo vlastně je? Je to jen bezduchá hříčka osudu, se kterou si život dělá, co chce, je to osoba, která je otrokem času a trendů dnešního světa, ale sama za sebe podle zdravého rozumu se neumí, nebo dokonce nemůže rozhodnout. Je to chodící duch, je to jen stín v každodenním životě, je to jen bezvýznamné zrníčko prachu zmítající se ve větru.
A právě o tom je tato píseň...(převzato z článku, jehož odkaz najdete výše)
 
Doufám, že se vám písničky líbily:)