Dneska bych vás chtěla zpravit o jedné malé, velké akci, které jsem se včera zúčastnila.
 
Ve městě, kde nyní studuji a jsem tam na intru, se chystal předvánoční koncert Petra Bende. Občas máme od intru nějakou akci, tentokrát to byly právě lístky, které domov mládaže zakoupil pro své obyvatele. Byly pouze dva do každého patra, měly být těch, kdo se první příhlásí. Já jsem Petrovi hodně fandila v superstar, ale od té doby už uplynulo dost let, tak jsem si říkala, že bych šla, proto jsem se přihlásila a jeden z lístků padl mně ;).
 
Koncert byl úžasný. Petr si pozval i hosty Helenu Zeťovou, se kterou společně pokřtili jeho nové album "trojka" a samozřejmě nám i zazpívali, dále pak cimbálovou muziku "Grajcar" z Dolních Bojanovic a pěvecký sbor z místní ZUŠky, se kterými pak zpíval celý velký blok přepracovaných nádherných písní.
 

 
Z celého koncertu jsem měla velmi dobrý pocit. Mám ráda lidi, kteří hledají nové styly a myslím, že Petr je jedním z nich. Miluju cimbálku a v kombinaci s bandem to znělo "úpa supa". Sbor krásně dolaďoval vokály a celé to působilo velmi přirozeně jak při svižnějších, tak hlavně v pomalejších písních. Celý koncert byl také prokládaný stylově upravenými koledami pro band, které neměly chybu.
Rozhodně nelituju těch tří hodin, které přibližně koncert trval. Stálo to za to a i když nějsem žádná velká poblázněná fanynka, dílo Petra Bende velmi obdivuju.
 
A co nás dva pojí?
Myslím především radost ze zpívání a snaha dostat do hudebního průmyslu nový styl. S tím, že já jsem samozřejmě začátečníček. Je to také nahrávací studio Ch-Records v Čermákovicích, kde Petr svoje nové cd nahrával a kde i já s mariankama jsme nahrávaly naše cd. Co nás tedy přesněji pojí je zvukař Pavel, velmi trpělivý člověk. No a od včerejška nás pojí ještě dvě věci, a to fotka a podpis, který se mi podařilo uloupit. Tak záviďte ;P