Jistě si pamatujete na období, kdy moje nástěnka byla zahlcená prosbami o hlasy pro písničku Korunovaná z "hudební dílničky" Marianek do Velké muzikantské soutěže na Paprskách. Díky vaší podpoře jsme vysoutěžili první místo a s ním i návštěvu Festivalu Na Vodě, ale ne jako diváci, nýbrž jako účinkující. A právě včera byl onen významný den, o kterém bych ráda napsala pár slov.

Na festival jsme se s holkama i hostama klukama moc těšili a pilně jsme cvičili, také proto, že už za týden nahráváme naše druhé studiové cd (přidám prosbu o pomoc, stále chybí finance, více info o tom, jak nás podpořit, najdete zde: http://fatym.com/view.php?nazevclanku=chcete-aby-marianky-nahraly-nove-cd-pak-tedy-prosim-pomozte&cisloclanku=2011030024 ). Nachystali jsme si několik písní tak, abychom zhruba půl hodiny hráli, jak nám bylo řečeno. Repertoár tvořily i písně nové z chystaného CD, i písně z CD minulého.

Když jsme přijeli, konkrétně mě trochu překvapil celkově relativně malý počet návštěvníků, ale je pravda, že odpoledne bylo hodně lidí rozptýlených po celém areálu. Někteří se koupali, jiní využili půjčovny šlapadel, nebo si zašli ztišit žaludek do některých z hospůdek, či okukovali stánky (hlavně ten signaláckej O:) ). Ale to nezabránilo tomu, abychom s Mariankám blízkým elánem cca v 17:35 nastoupili na podium a všem divákům ze srdce zazpívali.

Složitá zvuková a nazvučovací zkouška způsobila, že čas nás trochu tlačil, a tak jsme z původně plánovaných sedmi písní nakonec stihli pouze čtyři, a to Hrnčíř, Sílu má, Korunovaná a Volám k Tobě, či po mariankovsku řečeno Pampe :).

Přiznám se, že my jsme se na podium vzájemně slyšeli trochu hůře, proto jsem měla z našeho vystoupení smíšené pocity, ale věřím, že diváci měli zážitek ničím nerušený a že jsme na ně přenesli trochu našeho nadšení. Děkujeme všem, kteří nás přišli podpořit!

Odměnou za náš výkon nebyly pouze ovace diváků, ale také skvělý párek s kofolou, za který organizátorům taktéž patří dík :)

 

 


 

Tolik o tom, co jsme na festivalu prožili jako Marianky. Teď trochu také z mého pohledu.

Dostat se do Tvarožné Lhoty není pro nás - obyvatele Znojemska - úplně jednoduché, proto jsem byla vděčná všem, kteří byli tak ochotní a pobrali nás tam auty.  Posádkou našeho vozidla byl řidič (kmotr -  pan Němec (pastorasi)), Maruška (Marije), Anička (Anduliii) a já. Vyjeli jsme trochu dřív, abychom stihli z programu co nejvíce, a tak se stalo, že jsme byli na Lučině už kolem půl druhé.

Co s časem? Plavky jsme si samozřejmě velmi "prozřetelně" nevzali a že nás to potom mrzelo. Ale pan Němec přišel s návrhem, co takhle na šlapadlo? No, přiznám se, že se mi moc nechtělo :D, ale na poslední chvíli jsme se nechala přemluvit a půl hodinky jsme se všichni projížděli v klidných lučinských vodách:)

 

Šlapadla nás trochu vyčerpala, a tak jsme hledali místo, kde se občerstvíme. Nakonec jsme zašli na "Stanici pivní pomoci", ale nenechte se mýlit, pivo jsme si nedali :)) Byla to celkem stylově zařízená hospůdka a některým jedincům by se jistě velmi líbila :P ... My jsme si dali pouze malé občerstvení a pak jsme obešli pár stánků. Já jsem se zastavila u signálů doplnit své vyčerpané zásoby nálepek a pak už jsme jeli na sraz s ostatníma holkama (a klukama - nějak na ně pořád zapomínám :D) do Tvarožné Lhoty, kde jsme ještě před kostelem něco málo vyzkoušeli ( a udělali tak podívanou pár babičkám:) )

 

Po našem vystoupení na Lučině jsme si všichni zašli na večeři, pak se oddělila Anička a pan Němec a my jsme s Maruškou a několika dalšími děvčaty (LuRuTer, helmar a ehel) zkysly (jak jinak) u signaláckého stánku ve společnosti parádních lidiček, jako byla Marteo s NIkem, a k našemu povídání, sáhodlouhému registrování a autorizování (viď helmar? :D) a psaní do signaláckého deníčku nám krásně hrála Eliata, pak jakási polská kapela, i Šatlava. Během večera se areál zaplnil už docela slušným počtem lidí, nicméně toto krásné místo jsme s Maruškou a panem Němcem opustili (už) v devět hodin, protože dvouhodinová cesta domů také dělá své :)

Domov mě přivítal asi kolem jedenácté, takže jsem se stihla ještě relativně dost vyspat.

Bohu díky za tuto krásně strávenou sobotu a za náš koncert. Děkuji taky Vám, kteří jste nás přišli podpořit, a Vám, kteří jste si přečetli tento článek :)

 

Bohu Dík!