Odpověď na tuto otázku od mnohých z nás by byla asi předem jasná. Ano! Kdo by nechtěl být krásný?  Kdo by si nechtěl image vylepšit podle svých představ? Ale naše věčné pátrání po zaručeném receptu na krásu je asi tak úspěšné, jako kdybychom se snažili šedou pastelkou nakreslit duhu.

 

A přece by tu jeden zaručený recept na krásu byl. Že to není možné? Ale je! A dokonce je vyzkoušený tou nejkrásnější dívkou na světě, která by všechny miss krásy strčila do kapsy.

 

 

Koho předem odrazuje  pomyšlení, že na hvězdnou krásu budou potřeba spousty šminek, tuny makeupu, nekřesťanské peníze a hodiny strávené před zrcadlem, nemusí klesat na mysli, protože tento recept je prostý a levný.

 

Když se řekne nejkrásnější dívka na světě, možná se ti vybaví miss world, ale nenech se mýlit. Je tu ještě krásnější osoba, jejíž oslnivá krása nelze přehlédnout. Tou dívkou je samotná Panna Maria a je to právě ona, která dala tento recept.

 

Panna Maria, která se už třicet let zjevuje v Medžugorji, jednou odpověděla vizionářům na jejich otázku, jenž by jí každý z nás rád položil: „Jak to, že jsi tak krásná?“  A Panna Maria odpověděla? „Jsem krásná, protože miluji.“

 

Jak prosté. Stačí milovat. Milovat srdcem. Prosté, ale ne jednoduché. Chce to víru, vytrvalost a důvěru v rady, které nám tahle nejkrásnější dívka světa během procedury dává. Zdá se ti to příliš náročné? Možná, ale ne nemožné. Pro krásu se vždycky musí něco obětovat.

 

Tak seber odvahu a zkus tento recept :)

 

PS: Zdá se ti vzor Panny Marie příliš vzdálený? Nezoufej, je tu spousta dalších osvědčených metod, které nám zanechali naši svatí. Co takhle Marie Goretti, Terezie z Lisieux, nebo třeba česká dívka Anička Zelíková?