Opravdu si myslíte, že víte, co je to samota? Obyčejný člověk si řekne: "To je, když tě opustí všichni blízcí a ostatní tě přehlížejí." Ano, to je sice pravda, ale i tehdy člověk může hledat útěchu v něčem vyšším, v což ale dnes věří jen menšina zkaženého národa.

Jiná samota je, když celý den musíš stát, neustále se usmívat, ruce v bok, a nepromluvit ani slovo. Můžeš se přetrhnout, a stejně se nikdy nezavděčíš. Nikdo pro tebe nemá milý pohled, vlídné pohlazení. Dotýká se tě jen tehdy, když něco potřebuje. Většinou však jde z tebe pouze tahat peníze, ale jak málo často tě sám obdaruje. Je ti potom líto, když vidíš jeho mrzutý pohled, který způsobuje pouze pár drobných mincí, jež z tebe vytřásl.

Horší znamení však je jeho náhlá štědrost. To pak můžeš dozajista čekat, v tom lepším případě, nárazový odběr všech mincí odtrhnutím tvé zadnice, či jiné části těla, a v horším případě, že ti doslova přijde "rozbít hubu" a ještě se tak šťastně usmívá, že to může konečně udělat a ani tě nepochválí, jak's mu penízky dobře střežil a ty stále musíš být ke všemu tichý jako beránek.

Ano, takový je život prasátka-kasičky. A pak si, lidi, stěžujte!!!

PS:  k tomuto článku mě inspirovala moje kasička ^