Poslední dobou je hodně diskutované téma  pohromy nebo snad i konec světa. Na začátku se podíváme, co o tom říká písmo:

(MT 24,3-14)

Když seděl na Olivové hoře a byli sami, přistoupili k němu učedníci  a řekli: "pověz nám, kdy to nastane a jaké bude znamení tvého příchodu a skonání věků!" Ježíš jim odpověděl: "Mějte se na pozoru aby vás někdo nesvedl. Neboť mnozí přjdou a budou říkat 'já jsem Mesiáš' a svedou mnohé. Budete slyšet válečný ryk a zvěsti o válkách ; hleďte, abyste se nelekali. Musí to být, ale to jěště nebude konec. Povstane národ proti národu a království proti království, bude hlad a zemětřesení na mnoha místech. Ale to bude vše teprve začátek bolesti.

Tehdy vás budou vydávat v soužení i na smrt a všechny národy vás budou nenávidět pro mé jméno. A tehdy mnozí odpadnou a navzájem se budou zrazovat a jedni druhé nenávidět; povstanou lživí proroci a mnohé svedou; a protože se rozmůže nepravost, vychladne láskamnohých. Ale kdo vytrvá až do konce, bude spasen. A toto evangelium o královstvíbude kázáno po celém světě na svědectví všem národům, a teprve potom přijde konec.  

Tak a tady to máme! Jsem ohromena. Musím se vám přiznat, že tento úryvek z písma jsem četla a zároveň ho psala sem, do blogu. Opravdu nemám slov...

Tady ten článek nám může odpovědět na všechny naše otázky. Na internetu jsem našla pár "úvah" a otázek, tak je sem kopíruji abyste věděli, coa kde mnozí lidé očekávají a  čemu věří: (diskuse lidí na pauza.cz)-

od WARKoholik 14. 2. 2006 13:12

Zdá se, že karikatury proroka Mohameda mohou zapříčinit vzniku třetí světové války. USA chtějí napadnout Irán za vývoj jaderných zbraní, Irán zase prý má speciální rakety, které mohou zaútočit na Evropu, Austrálii a USA a dokonce mají slíbenou podporu od KLDR. Pokud se potvrdí proroctví Michaela Nostradama, pak tu máme třetí světovou válku, která dopadne špatně nejen pro lidstvo, ale pro veškerou faunu a flóru. Bojovat s jadernými zbraněmi je mnohem horší než bojovat s tradičními zbraněmi. Co hrozilo v dobách komunismu, může hrozit nyní, tedy hrozba nukleární války. Islám Západu vyhlásil válku k vůli Karikaturám.
 
od IcemanCZ 14. 2. 2006 13:14
A vse ma jednen spolecny jmenovatel ktery muze za problemy poslednich let a to USA a Bush
 
***
od Honzat 14. 2. 2006 18:18
III. světová válka bude ať chceme či nechceme. Vždycky se najdou nějací pitomci, kteří si vymyslí ještě hloupější zámínky a budeme v tom..
 
od Hondaq 14. 2. 2006 20:17 Jistě že bude a bude a taky se budou používat jaderné zbraně ... na co by je asi vyráběli. Proč asi Amerika všem zakazuje výrobu jaderných zbraní ... aby byla jediná kdo je má.
Já myslím že to co dělaj vede jenom k většímu konfliktu ... válka je podle mě naspadnutí USA se stébla chytá aby zachránila svoji ekonomiku ... asi už jim ale nepomuže ani svěcená voda :) a obyčejní lidi to zase odse*ou

jinak jak řekl Einstein "Jestli vypuknetřetí světová válka, ve čtvrté světové se bude bojovat kameny a klacky." 
 
Je to k zbláznění... III. světová - bude nebo nebude? Každopádně Pán v písmu říká: Budete slyšet válečný ryk a zvěsti o válkách ... Ale to bude vše teprve začátek bolesti.
Nastává už začátek bolesti? Bude třetí světová opravdu začátek konce? Těžko říct... Ale do světa se dostalo tolik fakt a důvodů, proč třetí světová určitě bude, že člověk tomu těžko odolává. Ale co když je to všechno pravda? Nastane v nejbližších letech  "peklo na zemi"? Velmi se bojím, že ano. Ne, že bych  nějak moc věřila těm fámům, ale já věřím písmu a tam je to jasně napsané, jak jsem již zde uváděla. Napsané, chápete? Tohle není další výmysl, tohle pravda!
4asto si říkám, že jedinou moji útěchou je, že NIC NETRVÁ VĚČNĚ  A kdo vytrvá až do konce, bude spasen. Já vím, asi to bude hrozné jestli to zažiji, ale ještě je tu naděje v modlitbě, kolik let se už zjevuje Panna Maria a nabádá nás k lepšímu životu? Myslím, že je načase ji konečně poslechnout, zvlášť v této době!