Ve škole, v multimedální výchově, jsme měli dělat prezentaci na nějaké téma, které by se nějak vztahovalo k Americe. Vzpomněla jsem si, že v Americe leží také město Rio de Janeiro. Tak jsme začali prohledávat net a musím říst, že toto město mě fascinovalo! Nejen svým položením v krásné krajině, ale hlavně gigantickou sochou Ježíše Krista. Začala jsem o té soše hledat informace a našla jsem toto:

Socha Krista Spasitele je socha na kopci Corcovado tyčící se nad brazilským městem Rio de Janeiro.

Tuto sochu si roku 1921 objednala arcidiecéze v Riu de Janeiru. Socha je vysoká 39,6 m a váží 1145 tun. Je dílem francouzského sochaře Maximiliena Paula Landowského. Slavnostně odhalená byla 12. října 1931 jako památník brazilské nezávislosti na Portugalsku, vyhlášené v roku 1822.

V červenci roku 2007 byla zařazena do novodobého seznamu Sedmi divů světa.

 

Snašila jsem se najít a zajímalo by mě, jestli s touto sochou je také spjata nějaká legenda nebo pověst, ale nic takového jsem nenašla a tak vás prosím, kdyby někdo z vás o něčem takovém věděl, dejte mi vědět. Díky... 

(Chtěl jsem vám zde dát i obrázek, ale bohužel mi to nefunguje, tak se omlouvám! ale určitě si ho vyhledejte, je to nádhera! )