Ač ve městě byl ještě podzim, tady svítilo slunce jako uprostřed léta! Bylo horko, všichni měli hroznou žízeň a bolela je hlava. Proto šli stále pomaleji. Řidič začínal být netrpělivý. Stále někoho napomínal a byl čím dál protivnější. Huboval je za každou maličkost, za každé odkašlání nebo šustnutí. Holky viděly, že má o něco velké obavy, ale o co se tak strachuje? Kdo ví…

Bylo téměř poledne, když všichni, zmožení dlouhou cestou parnem, vystoupili na vrchol jedné skály a před nimi se otevřel rozhled na rozlehlé město v jehož prostředku se tyčil nádherný hrad s mnoha věžičkami. Celé město bylo obehnáno silnými hradbami a hlubokým příkopem.

„To je nádhera!“ Vydechla Nikol, která v životě hezčí město neviděla.

„No to teda je! Ale co je na tom práce, ty nádhero!“ Odpověděl hrubě řidič.  „Dej si pozor, abys neskončila jako otrok! Myslím, že zrovna ty máš šanci stát se služebnicí. Jsi docela hezká. Jen abys taky něco uměla…“

Nikol rázem zmlkla. Zrovna ona se řidiči nejvíc zamlouvá… No jo, ale bude se zamlouvat i knížeti? A jaký ten kníže vůbec je? Hodný či krutý, mladý nebo starý, těžko říct. Ale však už se to brzy dozví.

Janča Nikol v duchu záviděla. „Nechápu, co na ní ten řidič vidí. Myslím, že není o nic hezčí než já. Ale kdyby řidič věděl, jaký je to nemehlo a že myslí jenom na milostný románky, to by se divil. Ale já jsem přece taky hezká a pracovitá! Kdyby věděl, co toho doma udělám. Každý den zametám celý dům a uklízím v kuchyni. V pokojíku není ani za skříní žádná pavučina. Ale Nikol? Jednou jsem u ní byla a má doma takový nepořádek, že jednu věc hledá půl hodiny. Ale kdybych ji požádala o nějakej časák s horoskopem, tak ho v mžiku mám na stole. A co, řidič mě nemůže znát a když mu řeknu, jak jsem pracovitá tak se za mě třeba ještě přimluví…“ pomyslela si Janča. A tak se před řidičem začala vytahovat, co všechno doma nedělá až se i Nikol divila. Řidič ji chvíli poslouchal ale pak odsekl: „ No vidíš, pracovité otroky potřebujeme, budeš se akorát hodit…“ Janča se urazila ještě víc, než před tím. V duchu se snažila všechno svést na Nikol, ale věděla, že si za takové hloupé vychloubání může sama.