Možná si to ani neuvědomujete, ale dnes jste prožili další den, ze svého života. Už je zase o jeden den méně a nespoléhej se, že jich ještě bude hodně! Nikdy nevíš, co se může může stát! Co když tě zítra přejede auto, když se pořádně nerozhlédneš při přecházení silnice nebo se vybourá autobus, když pojedeš do školy. Nikdy nevíš...

Proto je třeba se trochu zamyslet. Jen vteřina může rozhodnout o tvé budouctnosti. A tak bychom si měli každý den užívat naplno. Teď nemyslím jako válet se doma v posteli, nebo u moře na pláži a vymlouvat se, že co kdyby byl tenhle den tím mým posledním? Chci si ho užít! Tak jsem to nemyslela. Myslela jsem to spíše tak, že každý máme využít naplno a raději nic neodkládat na zítřek. Mám ráda jeden citát k tomuto tématu, který říká: Žij jako bys měl zítra umřít a bojuj jako bys měl žít na věky. A pak je tu ještě jeden:Dej každému dni šanci, aby se stal tím nejkrásnějším dnem tvého života! ten už sice není přesně na to téma, ale také to s tím souvisí.

 Proto je také důležité, abychom svůj den vždy zasvětili Pánu a při modlitbě litovali svých hříchů. I když nebudou vyznány ve svátosti smíření a kdybychom náhodou nečekaně umřeli, tak Pán ví, že jsme svých hříchů upřímně litovali.

Tak neproseďte u kompu svůj den :)