Ráno se probudila včas, stihla se dokonce i nasnídat a na cestu do školy měla ještě mnohem víc času, než obvykle. Rozhodla se, že dnes nepojede autobusem, ale vezme to pěšky. Bylo docela pěkně. Musí si pořádně rozmyslet, co udělá s těmi lumpy, už se od nich nenechá dál vodit za nos. Nikdy takové špatnosti, ke kterým ji navádějí, nedělala, tak přece kvůli nim nezačne vyvádět. Včera o tom večer hodně přemýšlela a taky se jí zdál sen, že už od těch provokatérů měla pokoj. Musí něco vymyslet. Ale co? Ti budižkničemové si na ni vymýšlí stále podlejší úkoly. Ale ať si dnes ti tyrani vymyslí co chtějí, poslouchat už je nebude!

Dnes na ni opět čekali za tělocvičnou. „Hej ty svatoušku, pojď sem!“ Na ni volali už z dálky. Maruška si řekla, že jim dneska pěkně uteče, rozběhla se vší rychlostí ke vchodu do šatny, ale z ničeho nic naproti ní stáli dva z tý hrozný bandy a už ji pevně drželi a vlekli k tělocvičně.

 „Tak to se ti teda nepovedlo, ty jeptiško, pche! To už víckrát nezkoušej, nebo uvidíš ty svatoušku!“ Řekne jí JEJICH vůdce, když ji přivlečou za tělocvičnu.

„Nechte mě na pokoj, vy chudáci! Nic jsem vám neudělala, tak…“

„Právě proto, že jsi dnes ještě nic neudělala tě sem vlečeme ty chytrá. Na úkoly jsi už zapomněla? Však my ti je připomenem! Víš co dneska uděláš? Ty si vezmeš sekundový lepidlo a potřeš jím ve škole kliku od holčičích záchodů jasný?“

‚To už je nic lepšího nenapadá? Před tím mi dávali takový hrozný úkoly a teď na mě chodíjou s takovými výmysly? Ale já jim ukážu! Už vím, co udělám!‘ Pomyslí si Maruška, která je pevně rozhodnutá že je už dnes ani na slovíčko poslouchat nebude, nenechá se přece od NICH vodit za nos!

„Tak dobře, ale musíte mi dát lepidlo!“ řekla jim. ONI na ni na vteřinku vyvalili oči, nečekali, dnes takový rychlý souhlas a překvapilo je to. Ale to trvalo pouze vteřinku, na to se pak rozchechtali a řekli jí: „No copak, oni tě fakt z toho kláštera vyhodili, že dnes už ti je všechno jedno? A lepidlo že chceš? No prosím, tady je máš!“ A hodili po ní tím lepidlem. ‚Jen se smějte vy hlupáci!“ Pomyslí si Maruška, vezme si to lepidlo a jde do šatny.

Jak to nakonec dopadne? Počkejte si na poslední  sedmý díl ;-)