Radujte se s radujícími, plačte s plačícími. (Ř 12 v 15)
 

Tento verš určitě všichni známe.  Chtěla bych tu teď trochu rozvést moje zamyšlení nad tímto veršem.
 Tento verš se dá přeprat různými způsoby. Jako konečně všechny věty v Bibli. Znamená to, nejen to, co je tam vysloveně napsané, jako že se máme jen radovat s radujícími a plakat s plačícími a nedá se to ani brát úpně doslova. Znamená to, že se máme chovat tak, jaká je na tom určitém místě atmosféra. 
Kdybychom přišli někam, kde se zrovna drží smutek a začali bychom tam vyprávět veselé historky, tak by se to určitě nehodilo. Ale to asi všichni vědí. Ovšem, když máme dejme tomu třeba nějakou kamarádku, která je smutná, že dostala špatnou známku ve škole , tady bychom ji právě měli trochu povzbudit, popoct ji, nějak rozveselit, tady je to něco trošku jiného.
Nemusíme však, když někam příjdem, abychom se hned rozchechtali nebo rozplakali (podle situace). Nic by se nemělo přehánět. Tuto věc krásně vystihuje píseň Není nutno, od Svěráka a Uhlíře, kterou určitě všichni znají. V písni se zpívá ...není nutno, aby bylo přímo veselo, hlavně nesmí býti smutno, natož, aby se brečelo...
Já jsem bývala tkaová napůl pesimistka. Poslední dobou se však měním v optimistku. Dnes jsem si při večerní modlitbě, že se budu snažit vždy soucítit s tím druhým a hlavně rozdávat radost okolo sebe. Zkuste to také a na světě bude hned veseleji a příjemněji.
 
Nakonec bych chtěla poprosit všechny čtenáře, aby při komentování mých příspěvků NEPOUŽÍVALI vulgárních slov!
DĚKUJI!!