CO SE MI OSVĚDČILO
aneb
Odpověď hledej v BIBLI
Někdy si před spaním, v posteli sednu, vezmu si na klín Nový Zákon, někde ho otevřu, a začtu se. Většinou v tom náhodně vybraném článku najdu nějaké povzbuzení nebo poučení, k mému životu, který jsem doposud žila. Ještě nikdy se mi nestlo,  že by se to, co jsem si přečetla, nějak nevztahovalo na moje dosavadní chování nebo na můj dosavadní žívot.
Záleží také na tom, jak si svůj článek vyložíte. Když by třeba někdo měl někjakou krizi a otevřel by  Bibli nebo Nový Zákon na místě, kde se mluví o Ježíšovém ukřižování,tak by si to mohl vyložit tak, že se má také zabít. No tak doslova se to nemůže brát. Musí se o tom trochu přemýšlet. No kdyby se toto stalo mně, tak si řeknu, že Pán Ježíš za nás umřel na kříži. Musela to být velká oběť, asi bych měla taky ty moje neshody vzít, jako svůj kříž, přijmout je a obětovat třeba za duše v očistci.
Já si  ten Nový Zákon otvírám hlavě, když hledám nějakou odpověď na své otázky, které si často kladu. To čtení článku nedokáže jen odpovědět na ty mé otázky, ale také posílí Ducha a v mém případě také rozšíří znalost Nového Zákona.
Takhle si vzít někdy Bibli nebo Nový Zákon, sednout si, otevřít Tu knihu a přečíst si něco z doby, kdy žil Ježíš, to bych radila každému, kdo má často pochybnosti nebo starosti. Je to osvědčený zbůsob uklidnění a osvícení ducha a můžu vám zaručit, že když o tom budete trochu přemýšlet, tak i v malém odstavci každý najdete odpověď na Vaši otázku.